کارگاه استخوانشناسی انسانی با همکاری موسسه باستانشناسی دانشگاه تهران برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی پایگاه میراث جهانی چغازنبیل و هفت تپه، کارگاه استخوان شناسی انسانی به مناسبت هفته میراث فرهنگی در راستای عمل به وظایف آموزشی مجموعه میراث جهانی چغازنبیل و هفت تپه به صورت مجازی برگزار شد.
عاطفه رشنوئی، مدیر پایگاه میراث جهانی چغازنبیل و هفت تپه در تایید این خبر بیان کرد: «به مناسبت هفته میراث فرهنگی که با روز جهانی موزهها در 28 اردیبهشت هرسال آغاز میگردد، امسال نیز پایگاه برنامههای متنوعی شامل کارگاههای آموزشی، نمایشگاههای مجازی و ویژه برنامههای کودک در نظر گرفته بود. کارگاه استخوان شناسی انسانی با همکاری موسسه باستانشناسی دانشگاه تهران یکی از این کارگاهها بود که با پشتیبانی و حمایت دکتر ده پهلوان، مدیر موسسه انجام گرفت».
مهرنوش دباغ، مسئول امور پژوهشی پایگاه در ادامه این خبر افزود: « آموزش و توانمندسازی نیروهای متخصص یکی از وظایف پایگاه به عنوان یک سایت میراث جهانی است. از اینرو تلاش کردهایم نقاط ضعف و مباحثی که کمتر در حوزه میراث فرهنگی مورد توجه قرار گرفته و کارشناسان و متخصصان نیازمند آموزش بیشتری در آن زمینهها هستند، شناسایی کنیم و کارگاههای آموزشی برای مرتفع ساختن این مباحث برگزار کنیم».
وی با اشاره به اهمیت و نقش مطالعات استخوانشناسی در باستانشناسی عنوان کرد: « با توجه به اینکه یافتههای استخوانی، یکی از فراوانترین یافتهها در محوطههای باستانی است، و یا در موزهها و ادارات میراث فرهنگی انبوهی از یافتههای استخوانی نگهداری میشود، ضروری است کارشناسان و متخصصان حوزه میراث فرهنگی، آشنایی مقدماتی در مورد نحوه برخورد با این یافته ارزشمند و اهمیت آن در انواع پژوهشها داشته باشند. کارگاه استخوانشناسی انسانی با چنین هدفی برگزار شد».
همچنین دباغ با تاکید بر تنوع اطلاعاتی بر اساس یافتههای استخوان انسانی و لزوم شناخت مباحث این تخصص، افزود: « مدرس این کارگاه، خانم پگاه گودرزی، از دانش آموختگان باستان شناسی دانشگاه تهران است که سالها زیر نظر مجربترین اساتید دنیا، مطالعات تخصصی استخوان شناسی و زیست باستان شناسی را دنبال کرده است. در این کارگاه در مورد معرفی استخوانهای انسانی، نحوه شناسایی و تشخیص، کاوش بقایای استخوانی انسانی در محوطههای باستانی، انواع گورها و بافتهای باستان شناسی مرتبط، نحوه تعیین جنس و تخمین سن در هنگام مرگ، سطوح مختلف مطالعات انسان شناسی جسمانی و نحوه نگهداری و حفاظت از بقایای استخوانی به تفضیل صحبت شد»
رشنوئی در پایان ضمن امیدواری از برگزاری دورههای بیشتر، گفت: «براساس گفتگوهایی که با موسسه باستانشناسی دانشگاه تهران داشتیم، به زودی شاهد دورههای بیشتر و متنوعتری در مورد مسائل مختلف در حوزه میراث فرهنگی خواهیم بود».