برگزاری مجموعه کارگاه‌های آموزش ‌زنبورداری در پایگاه میراث جهانی چغازنبیل و هفت‌تپه به مناسبت آغاز هفتۀ کارآفرینی

تاریخ انتشار: 22 آبان 1400 تعداد بازدید: 372
در راستای توانمندسازی ساکنین پیرامون میراث جهانی با همکاری اداره جهاد کشاورزی شوش همزمان با آغاز هفتۀ کارآفرینی مجموعه کارگاه‌های آموزش زنبورداری برگزار گردید.

به گزارش روابط عمومی پایگاه میراث جهانی چغازنبیل و هفت‌تپه، در راستای توانمندسازی ساکنین پیرامون میراث جهانی با همکاری اداره جهاد کشاورزی شوش همزمان با آغاز هفتۀ کارآفرینی مجموعه کارگاه‌های آموزش زنبورداری برگزار گردید.
عاطفه رشنوئی، مدیر پایگاه میراث جهانی ضمن تائید این خبر، عنوان کرد:" در یکسال گذشته، پایگاه میراث جهانی چغازنبیل و هفت‌تپه بر لزوم توانمندسازی جوامع اطراف محوطه میراث جهانی چغازنبیل تاکید داشته و در این راستا، اقداماتی را برنامه‌ریزی و گام‌های جدی برای تحقق آن برداشته است".
رشنوئی ضمن اشاره بر اهمیت توانمندسازی جوامع اطراف چغازنبیل، درادامه افزود: بر اساس کنوانسیون میراث جهانی مصوب سال 1972 میلادی، میراث جهانی به عنوان اهرمی برای کمک به توسۀ پایدار در جهان خواهد شتافت. از این‌رو، شناسایی جوامع هدف، ظرفیت‌ها و دانش بومی هر منطقه، برنامه‌ریزی‌های کوتاه مدت، میان مدت و بلندمدت برای توسعۀ نواحی همجوار میراث جهانی ضروری است. پایگاه میراث جهانی چغازنبیل نیز با آگاهی از این موضوع و شناخت ظرفیت‌های منطقه به برگزاری کارگاه‌های متنوع در راستای کمک به توانمندسازی جوامع پرداخته است".
وی افزود: "در سال گذشته، کارگاه‌های آموزش صنایع دستی به زنان روستاها و شهرک‌های منطقه آغاز شد که با استقبال خانواده‌ها همراه بود. آموزش گام به گام به زنان، مذاکره با نهادهای دولتی برای حمایت و تخصیص منابع مالی برای رشد این صنایع خانگی کوچک مقیاس، معرفی محصولات در نمایشگاه‌ها و درگاه‌های مجازی به همت پایگاه صورت گرفت. در سال جاری نیز، کارگاه‌ آموزش زنبورداری نیز با هدف توانمندسازی جوامع اطراف و کمک به توسعۀ منطقه همزمان با آغاز هفتۀ کارآفرینی برگزار شد".
رشنوئی با بیان اینکه کمک به رشد صنایع غیرآلاینده و پاک و پایدار از اهداف این پایگاه است، اعلام کرد: " زنبورداری از جمله فعالیت‌‌های معیشتی است که از دیرباز در منطقه رایج بوده و از نظر اقتصادی قابلیت رشد دارد. از اینرو پایگاه با کمک جهاد کشاورزی شهرستان شوش اقدام به برگزاری این دوره نموده است تا علاقمندان با دانش و تجربه مناسب در این حوزه فعالیت کنند. کارگاه‌های آموزش زنبورداری به صورت عمومی و تخصصی برگزار می‌شوند که در این دوره، به کلیات پرورش زنبور عسل و مدیریت کلونی آن پرداخته می‌شود."
وی ضمن تشکر از همکاری جهاد کشاورزی در زمینه اشتغال‌زایی و مهارت‌زایی درنواحی اطراف میراث جهانی چغازنبیل، بیان کرد: " در مسیر رونق کسب و کارها کوچک مقیاس و اشتغال‌زایی خانگی این سعادت را داشتیم که از دانش و تجربه جهاد کشاورزی شهرستان شوش بهره ببریم. آقایان مهندس قمرزاده، رئیس اداره آموزش و ترویج مدیریت جهاد کشاورزی، مهندس عاملی، رئیس واحد باغبانی و مهندس پورمنصور، کارشناس مسئول ترویج روابط عمومی مدیریت جهاد کشارزی قبول زحمت فرموده و این دوره را در میراث جهانی چغازنبیل و هفت‌تپه برگزار می‌کنند."
رشنوئی در پایان ضمن ابراز امیدواری درمورد برگزاری کلاس‌های بیشتر و متنوع‌تر بیان کرد: پایگاه میراث جهانی چغازنبیل و هفت‌تپه همچنان به گام‌های خود در مسیر شناسایی ظرفیت‌های منطقه و رشد آن‌ها ادامه خواهد داد تا با توانمند ساختن جوامع اطراف چغازنبیل، به سوی توسعه پایدار و پاک منطقه کمک کند و شاهد رونق اقتصادی بیش از پیش مردمان آگاه شوش باشیم."